שלום לכולכם :-)
הפעם אפתח במין אקסיומה וסימן קריאה אחד גדול, כלל ברזל אם תרצו:
לא מוציאים כלב לטיול עם מחסום בד שחור החוסם את פיו של הכלב לחלוטין ואינו מאפשר לו פתיחת פה לצורך הלחתה!
אתם תבינו בהמשך.
לצערינו, קיים "חוק הכלבים המסוכנים" המצריך לשים מחסום על הכלב בכל פעם שמוציאים אותו לטיול. כמו - כן, ישנם כלבים, מגזעים שונים, המסוכנים לסביבה ויש לטייל גם איתם עם מחסום פה על מנת שלא יוכלו לנשוך עוברי אורח (כן, זה קיים וזה בחוק).
חשוב מאוד שהמחסום יהיה מספיק גדול ורחב, מאוורר, יאפשר פתיחת פה כמעט מלאה בתוכו והכי חשוב, שיהיה נוח לכלב (עד כמה שניתן).
אז אילו מחסומים עיקריים יש לנו בארץ:
1. מחסום מתכת/משטרתי - מחסום מתכתי ומאוד עמיד, לא ניתן לעשות בו שינויים (תבינו בהמשך). הגדלים מאוד משתנים בין החברות השונות וחשוב מאוד למדוד אותם לפני שקונים על הכלב.
2. מחסום פלסטיק - מחסום עמיד פחות, רק בגלל שאפשר ללעוס אותו, אבל בסה"כ יכול להחזיק שנים רבות.
היתרון של מחסום פלסטיק הוא בעבודה עם כלבים נשכניים לסביבה, אפשר לעשות חור בחלקו הקידמי וכך לתת צ'ופרים לכלב בזמן תרגול או אימון או חשיפה. גם המחסום הזה חייב לאפשר לכלב פתיחת פה כנ"ל (לפחות 2/3).
* לשני המחסומים הנ"ל יש גרסאות לכלבים פחוסי פנים, כמו בוקסרים, פיטבולים וכדו'.
3. מחסום בד - מחסום הנועד לשימוש וטרינרי בלבד לטעמי. אין לשים אותו יותר ממספר דקות בודדות ואין לטייל איתו בחוץ. המחסום מונע כל אפשרות של פתיחת פה מצד הכלב מה שמסכן מאוד את בריאותו. בקיץ, כלב הלובש מחסום כזה חשוף למכות חום, התייבשות ושלל בעיות יותר מכלב ללא מחסום או עם אחד המחסומים הנ"ל.
וטרינר יכול להשתמש בו למספר דקות ואני לא רואה שימוש נוסף למחסום הזה. ספרי כלבים בוודאי שלא צריכים להשתמש בו, שכן, רוב הכלבים מהגיעים לתספורת מאוד לחוצים וחייבים להלחית על מנת לשחרר לחץ.
באופן אישי, צריך להוציא את המחסום הזה מחוץ לחוק.
ישנם מחסומים מאוד מגוונים ואפילו מעוצבים, שנרגיש קצת יותר טוב לגביהם, כמו זה, זה ועוד.
4. מחסום מעור - לרוב משתמשים בו לתקיפה ללא נשיכה, אימוני תקיפה עם מחסום וכדו'. יש למחסומי עור רבים פלטת מתכת בחלק הקדמי, כך שאם כלב מתנגש באובייקט עם הפה הוא יכול להפיל אותו וגם להכאיב (תלוי איפה פוגעים, מניסיון...).
מחסומי עור פחות מאווררים, לא תמיד מאפשרים פתיחת פה בתוך המחסום ויכולים להיות ממש חסומים מבחינת מעבר אוויר בתוכם, לכן, הם לא מומלצים במיוחד, אלא לייעוד ספציפי וגם כאן, לזמן מוגבל.
לציין, שישנם מחסומי עור מרושתים המאפשרים זרימת אוויר משופרת, אך כלב יכול לנשוך דרכם אם ממש יתאמץ.
בסופו של דבר, אני מוצא את עצמי חוזר למחסום המתכתי או למחסום הפלסטיק כל פעם מחדש כאשר אני עובד עם כלבי לקוחות וכאשר מדובר על כלב בית.
לגילי יש 2 מחסומים - רשת (מתכת) ופלסטיק.
ללאקי יש מחסום פלסטיק ולרוני גם. לפפה אין
שיהיה לכולכם שבוע טוב, תנוחו הרבה.
מקווה לשקט מוחלט בדרום, ללא הרוגים ופצועים.
אל תשכחו להירשם מצד שמאל לבלוג ולקבל עידכונים כשיוצא פוסט חדש.
גיא תיכון - אילוף כלבים
www.dogs-guy.co.il
0544-799979