מעברי דירה יכולים להיות מאוד טראומתיים לכלבים, במיוחד לכלבים צעירים שחיו במקום אחד בלבד, מכירים את אותם כלבים ואנשים ורגילים לפגוש אותם על בסיס יומי.
נקודה למחשבה וטיפים למעבר חלק בסוף.
איך אתם הייתם מגיבים, אם הייתם מאבדים את החברים שלכם פתאום בלי התראה מוקדמת ביום בהיר אחד? - חברים שאתם רגילים לפגוש בתדירות גבוהה והפכו להיות חלק משמעותי מאוד מהחיים שלכם.
תחשבו על ילד צעיר שעובר דירה לגן חדש באמצע השנה ככה פתאום ואין לו את הקיץ לפחות להכיר חברים חדשים לפני שהוא נכנס למסגרת חברתית כמו גן בו בית ספר.
מכירים מישהו שעשה רילוקיישן בעצמו ופתאום חיי בלי משפחה וחברים במרחק נסיעה קצרה? – תשאלו אותו איך זה הרגיש לו, כי כל מעבר עלול להיות כמו רילוקיישן עבור הכלב שלכם אם הוא יאבד את כל החברים שלו ביום בהיר אחד בלי הכנה.
פגשתי כלבים שחוו משבר כ"כ עמוק מהמעבר דירה בגילאים צעירים, בעקבות ניתוק פתאומי מחברי ילדות, עד שהיה קשה מאוד לגרום להם להיפתח ולשכנע אותם שגם כלבים זרים יכולים להיות נחמדים וחברותיים.
נכון שכלבים יכולים להסתגל, בדיוק כמו אנשים, אבל ההסתגלות יכולה להיות קשוחה לחלקם, במיוחד אם לא עושים כמה פעולות מקדימות, לפני המעבר, כדי להקל עליהם (ותיכף אספר על הצעדים הללו).
המעברים שיכולים להיות הכי קשים יהיו לכלבים בני 1.5-3 שנים. זה טווח הגילאים שבו הם מפתחים סלקטיביות לכלבים זרים וחלקם יהפכו לחברים, חלקם לסתם מכרים של "סניף-סניף" ברחוב וחלקם יהיו שנואים עליהם.
הרבה כלבים, כמונו אחרי אוניברסיטה/מכללה לרוב, אחרי טווח הגילאים של 1.5-3 שנים, מתקשים לרכוש חברים חדשים בקלות וצריך להכיר להם כלבים חדשים בהדרגה לפני שהם הופכים לחברים אמיתיים כמו חברי ילדות.
יש כלבים יוצאי דופן, שלא משנה מי הכלב שמולם, הם יגיבו בשמחה וחברותיות, אבל אלה המיעוט. הרוב יהיו סלקטיביים/בררניים עד תוקפניים.
----------------------------------------------------------------------------------------------
אז מה כדאי לעשות על מנת להקל על הכלבים שלכם את המעבר דירה? -
1. אני מציע להתחיל לטייל במקום החדש קודם כל. לאפשר לכלב להכיר את הסביבה ואת הכלבים שחיים בה לפני שעוברים. חשוב לעשות זאת כמה שיותר פעמים לפני המעבר.
2. אם מוצאים כלב חברותי במהלך הטיולים הללו זה הזמן לדבר עם הבעלים שלו ולקבוע פגישה נוספת בין הכלבים, כך שיהיו לפחות 2-3 כלבים שכבר מוגדרים חברים ברגע המעבר ואין את "תקופת הווקום" הזו של טיולים במקום חדש ומפגש עם כלבים שאינם מוכרים על רצועה.
כל כלב יגיב ל"תקופת הווקום" הזו אחרת ולא הייתם רוצה לקחת כאן סיכון.
3. ביום המעבר מומלץ לסידור לכלב שלא יהיה בכל הבלגן אצל משפחה/חברים/פנסיון.
4. להכין לכלב את הפינה שלו עם החפצים שהוא מכיר מהבית הקודם לפני שהוא חוזר חזרה. אם לא דאגתם לו לסידור מומלץ לדאוג לפינה דבר ראשון, לפני שאתם מסדרים לעצמיכם מקום לישון.
5. ****חשוב מאוד!*** במהלך השבועות שלאחר המעבר קחו אותו לפחות פעם בשבוע (ואולי יותר) לפגוש את החברים הישנים שלו. המפגש איתם יסייע לו להוריד את הלחץ ממשחק עם כלבים ויאפשר לו להיות יותר נינוח ורגוע במפגשים עם כלבים שלא מכיר, כי לא יהיה לחוץ לשחק איתם.
6. קחו איתכם חטיפים לטיולים ותגמלו את הכלב על התנהגויות שהוא מכיר ואתם אוהבים שהוא עושה, כדי לקשר את הטיולים במקום חדש למשהו טוב וללמד שכל ההתנהגויות שהוא מכיר שווה לו לבצע גם במקום החדש (כלבים לא מכלילים טוב).
7. דומה לסעיף 6 רק בתוך הבית. חשוב מאוד לתגמל את הכלב על ***היעדר התנהגויות*** שאתם לא אוהבים. למשל, אם יש רעש מחוץ לבית/דירה והוא לא נובח חשוב מאוד לשבח אותו ולתגמל בהתחלה עם חטיף אחרי שהרעש נגמר והוא איבד עניין ברעש. במיוחד במיוחד עם *רעשים חדשים*.
אם מדובר על כלב בין 2-3 שנים ומעלה עם היסטוריה של מעברי דירה מוצלחים, סיכוי טוב שלא הייתי טורח להכין אותו למעבר בצורה כזו קפדנית ובוחר באילו מהסעיפים חשוב להתמקד.
אם יש לכם קרובי משפחה או חברים שמתכננים לעבור דירה אני מציע שתשתפו אותם וביחד נעזור להם עם מעבר חלק יותר.
אם אתם לא בטוחים שתעשו את המעבר בצורה טובה מוזמנים לפנות אליי ולרוב מספיקה שיחת הכנה טלפונית או שיעור במקרים חריגים.
התקשרו עכשיו לקבלת ייעוץ והכוונה - 0544799979
או כיתבו לי למייל dogsguyinfo@gmail.com
גיא תיכון - מאלף ומטפל התנהגותי בכלבים.