כתבות ומידע כללי
  • מאמרים בנושאים מגוונים

    גולשים יקרים, לפניכם מקבץ מאמרים נפלא שנכתב למענכם.

    התנהגות הכלב, תכונותיו, צרכיו- כל מה שתרצו או תצטרכו לדעת- אם אתם בעלי גור חדש או מגדלים כלבים כבר שנים.

    רשימת המאמרים מתעדכנת וגדלה עם הזמן - היכנסו והתרשמו!

    כמו כן, אני מעלה פוסטים חדשים מספר פעמים בחודש לבלוג שלי בנושאים שונים ומגוונים היכולים להעשיר את הידע שלכם בנושא כלבים. הכנסו והירשמו בצד שמאל וכך תקבלו הודעה בכל פעם שעולה פוסט חדש.

    לכניסה לבלוג הקליקו כאן.

  • תפיסת עולמו של הכלב הביתי
    "עלינו להיות "העוגן" של הכלב שלנו, להיות המקום הכי בטוח מבחינתו בעולם, אלינו הוא אמור לבוא כשהוא מרגיש חסר ביטחון, לנו הוא אמור להקשיב כאשר יש מצב מלחיץ ועלינו להיות שם בשבילו בהתאם.
    רבים יאמרו לכם, שהכלב שלכם אמור להסתדר לבד או "הוא יבין"....לרוב זה לא קורה. זוהי תפיסה שגויה מיסודה. מאחר ויש לנו השפעה כבירה על התנהגות הכלב שלנו אל לנו לצפות שהוא יהיה חף מהשפעות סביבתיות ויהיה נתון להשפעת היצרים שלו באופן בלעדי...."

  • כלב חדש בבית - הנחיות בסיסיות
    המידע המובא במאמר הבא מתאים לגורים ובוגרים כאחד. אלו הנחיות בסיסיות ביותר כיצד ליישם את מערכת הגבולות וכללי ההתנהגות על מנת לייצב את התנהגותו של הכלב החדש בבית.
    כתבתי עבורכם את המאמר מתוך ניסיון רב במסירת כלבים, בוגרים/גורים, לאימוץ ממכלאה עירונית ומבתי אומנה דרך עמותת "רחובות אוהבת חיות" ומתוך הבנת צרכיו הבסיסיים והעמוקים ביותר של הכלב.
    .
  • נשכנות גורים - איך לטפל בה?
    "גורים נושכים", ככה לימדו אותי בקורסי האילוף השונים שעשיתי בחיי.
    כל המורים שהיו לי כמעט ולא התייחסו לנשיכות בשלב הגורות כאל בעיה התנהגותית. ניסיונם הרב לימד אותם, שמדובר על תקופה שחולפת וצריך לעבור אותה במינימום נזקים לטווח הארוך.
    הרבה בעלי כלבים מתייחסים לנשיכות כבעיה המרכזית ביום יום שלהם כשבעצם, הקושי האמיתי בגידול גור הוא ניתוב התנהגותי. לוודא שהגור מתנהג כפי שהיינו רוצים.

    אני זוכר את תקופת הגורות של פפה ושל כל גורי האומנה שעברו דרכינו ומצאו בית כתקופות מלאות עליות ומורדות, תסכול והוצאות כספיות. אך למרות הכל, מלאות בצחוק, משחק ובעיקר לימוד וחינוך. נשמע לכם מוכר? – דומה לילדים לא?
  • הרגלה לעשיית צרכים מחוץ לבית

    "ברגע שהגור מקבל חיסון ראשון אפשר להתחיל בפעולות ההכנה להרגלה לעשיית צרכים בחוץ. הכנה זו חשובה לא פחות מהלימוד והתרגול שיבוא אחר-כך ומטרתה להפוך את החוויה למשהו נעים ובעיקר לא מאיים.

     
    מומלץ מאוד להניח על הגור קולר דק ורפוי כבר בימים הראשונים שלו בבית על מנת להכינו לשלב הבא!

    מדובר בגילאי 9-10 שבועות כלומר, אחרי שחוסן בחיסון משושה ראשון (שכולל חיסון פרוו שהוא  הוירוס המסוכן ביותר בגיל זה). נתחיל מתרגול של הליכה עם רצועה, בבית, בחדר המדרגות, בגינה במקרה של גינה פרטית. לשם כך, תזדקקו לרצועת גורים דקה וקלה מאוד. תחילה עם רצועה נשכרת על הרצפה ורק לאחר שהתרגל אליה נתחיל בהולכה כאשר הרצועה בידינו (הקפידו שאין אובייקטים שיפריעו לכם בתרגול).

    על מנת למנוע מהגור מצב של הלם ראשוני במפגש עם הרחוב..."
  • מהו "אילוף חיובי" בכלל והאם קיים דבר כזה?
    מהו "אילוף חיובי" בכלל והאם קיים דבר כזה?
    האמת, שהנושא הזה מטלטל את עולם האילוף לא רק בארצינו, אלא בכל העולם.
    בכל מקום בגלובוס מתדיינים על השאלה - האם קיים "אילוף חיובי" או שמא הוא נועד למטרות שיווק ומשיכת לקוחות? – או שמא "אין כזה דבר".
    האם זה אומר שקיים "אילוף שלילי" מנגד? - האם המונח הנ"ל נחשב למקצועי? - אני חייב לומר, שכל התשובות לשאלות הן "לא".
  • מהי ריאקטיביות?
    "כלבים ריאקטיביים נובחים, מתפרצים קדימה, מייללים, מתנהגים בחוסר שקט ונעים ללא הפסקה, נושכים – mouthing (אין הכוונה לנשיכות מתוך רצון להסב נזק), מתנשפים, מתקשים להגיב לאותות (פקודות) מוכרים, מתקשים להירגע לנוכח הגירוי וגם לאחר שנעלם או שילוב של הנ”ל.
     
    לרוב, התנהגות זו נגרמת בשל “סף לחץ נמוך”. כלומר, הכלב מגיב בהפרזה עם הופעת גירוי כלשהו שמרגש או מפחיד אותו, וממשיך להגיב גם אחרי שהגרוי נעלם. כלב כזה, מתקשה מאוד לשלוט בפרץ הרגשות שהוא חווה לנוכח הגירוי ואין לו כל דרך, ידע או ניסיון איך להרגיע את עצמו. בנוסף, גופו יזדקק לזמן רב יותר “להשתקם” מהסטרס מבחינה פיזיולוגית.
    כלבים כאלו נקראים (בשפה הלא מקצועית): “רגשניים”, “היפרים” ועוד."
  • מעבר דירה עם הכלב/ה
    מאמר המסביר את החשיבות של הכנת הכלב למעבר דירה קרוב וכמה טיפים על איך לעשות זאת נכון.

    קריאה מהנה!
  • איך להפוך כלוב טיסה/גדר גורים ל"מקום בטוח"?
    השימוש בכלוב טיסה/גדר (תיחום) ככלי לטיפול בבעיה קיימת (צרכים בבית, תוקפנות לאורחים, הרס הבית וכו') טומן בחובו לא מעט מוקדים למחלוקת.
    מבחינתי, תיחום משמש לדבר אחד בלבד, והוא – מקום בטוח לכלב.
    התיחום לעולם לא יהיה עונש.
    עלינו להרגיל את הכלב לשהות בכלוב/גדר פרקי זמן קצרים לפני שנסגור אותו בפנים לפרקי זמן ארוכים. אל לנו לחשוב, או לצפות, שהכלב שלנו יבין מדוע הוא סגור בפנים לפני שהוא עבר הרגלה איטית והדרגתית לכך. הכלוב חייב להיות מקושר לכלב באופן החיובי ביותר אחרת התיחום יהפוך להיות מקור של לחץ וחרדה, כלומר, הפוך ממה שרצינו.

    כנסו להמשך קריאה.
     
  • פרעושים וקרציות
    במאמר הבא תוכלו לקבל מידע בנוגע לקרציות ופרעושים, הטפילים הללו שעולים על הכלבים שלנו ועלים לנו יותר מידיי כסף להדביר אותם.
    מה זו קרציה ומהו פרעוש? - תוכלו לקרוא כאן.
    איך להדביר אותם ואיך להתמודד נגדם בשפה פשוטה וקלה להבנה, לא צריך להיות וטרינר כדי להבין :-)
    הדבירו בהצלחה!
< קודם 2 3 4 5 6 הבא >